Dla Niepodległej I

POLONEZA ZACZĄĆ CZAS ...

Rozpoczęliśmy – lecz na razie przygotowania! 17 września odbyły się warsztaty taneczne dla nauczycieli prowadzone przez instruktora tańca :) Teraz wszystkie wskazówki wykorzystamy w pracy z naszymi uczniami. cdn.

STO RÓŻ DLA NIEPODLEGŁEJ

Pierwsze zadanie wykonane ! Nie było łatwo, bo ogród wielki i ...

Najpierw wyrównywaliśmy teren, specjalistyczny sprzęt obsługiwał fachowiec, nam zostały grabie, łopaty i taczki. Potem malowanie ogrodzenia – tu poszło sprawnie, bo do pracy zgłosiło się 30 osób :)

A teraz najprzyjemniejsze zadanie – sadzenie roślin. Wszystko poszło zgodnie z projektem.

Pomyliłam się, najprzyjemniejsze nastąpiło później – odpoczynek na „Ławkach Pamięci”.

Uroczyste otwarcie ogrodu szkolnego nastąpiło podczas rozpoczęcia roku szkolnego. Symboliczną wstęgę przeciął Burmistrz Miasta Przeworska dr Leszek Kisiel, Dziekan Wyższej Szkoły Społeczno-Gospodarczej w Przeworsku p. Piotr Jarosz, Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 2 p. Bogdan Sebzda, Rodzice: p. Agnieszka Lech, p. Elżbieta Kukulska, p. Joanna Fudali, p. Grzegorz Chomik oraz Zarząd stowarzyszenia: p. Dorota Paszkowska, p. Renata Łojko, p. Agata Jurkiewicz.
Ogród podziwiali licznie zgromadzeni rodzice oraz uczniowie naszej szkoły.

Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli nam zrealizować to zadanie. Zapraszamy do udziału w kolejnych przedsięwzięciach.

Zespół projektowy:
Dorota Paszkowska, Renata Łojko, Agata Jurkiewicz